By Κώστας Φούζας

Mετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ερχόμαστε σε επαφή με το μεγάλο crossover της Subaru με τον boxer diesel των 150 ίππων και το σύστημα ασφάλειας Eyesight.

Το Outback είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, καθώς στα 24 περίπου χρόνια παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες. Εντάσσεται στην κατηγορία των μεγάλων crossover, βασίζεται στο σεντάν Legacy και μπορεί να καλύπτει εξίσου καλά τις οικογενειακές μεταφορικές ανάγκες αλλά και όσους επιδιώκουν περιπλανήσεις σε εκτός δρόμου τμήματα.

Στην 5η του γενιά το “Mada in Japan» μεγάλο crossover μπαίνει στο premium κομμάτι της κατηγορίας με την υψηλή ποιότητα κατασκευής του και ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε επίπεδο τεχνολογίας.

Το αυτοκίνητο δοκιμής μας έφερε το Eye Sight. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που προστατεύουν πριν συμβεί το ατύχημα και συντελούν στην αποφυγή του. Ειδικότερα το σύστημα λειτουργεί όπως το ανθρώπινο μάτι ανιχνεύοντας αντικείμενα σε 3D. Εκτός από τα άλλα αυτοκίνητα, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει επίσης πεζούς και ποδηλάτες και να προσδιορίσει με ακρίβεια την απόστασή τους, το σχήμα τους και την ταχύτητα που κινούνται. Το σύστημα μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς σε μία πληθώρα περιπτώσεων συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης της ζημιάς από τη σύγκρουση ή εάν είναι δυνατόν, να αποτρέψει τη σύγκρουση, μειώνοντας την κόπωση σε παρατεταμένους χρόνους οδήγησης, ή να σταματήσει τη λανθασμένη επιτάχυνση εάν πατηθούν τα λάθος πεντάλ.

Στο εσωτερικό του μοντέλου η ποιότητα κινείται σε preumium επίπεδα, ενώ οι χώροι και η πρακτικότητα της καμπίνας θα εξυπηρετήσουν όλες τις ανάγκες μιας 5μελούς οικογένειας.Subaru-Outback-interior640

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει το γνωστό 2λιτρο ντίζελ μοτέρ boxer των 150 ίππων και των 35,7 kgm ροπής. Συνδυάζεται με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic CVT πάνω στο οποίο έχουν δουλέψει οι μηχανικοί της Subaru ώστε να έχει πιο πολιτισμένη λειτουργία. Στη γνωστή τετρακίνηση Symmetrical All-Wheel Drive προστίθεται η λειτουργία X-Mode, η οποία διαχειρίζεται τον κινητήρα, το κιβώτιο, το ESP και τα φρένα με σκοπό τη βελτίωση της πρόσφυσης σε ακραίες συνθήκες.

Τέλος, σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς το Outback προσφέρει υψηλή ποιότητα κύλισης σε όλα των ειδών τα τερέν. Η ανάρτηση απορροφά τις ανωμαλίες με εξαιρετικό τρόπο και ταυτόχρονα η εξαιρετική σε λειτουργία τετρακίνηση θα σας εξασφαλίσει πολλά περιθώρια πρόσφυσης.

ΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.998 cc
Ισχύς: 150 PS/3.600 rpm
Ροπή: 35,7 kgm /1.600-2.800 rpm
Μετάδοση: Μόνιμη τετρακίνηση
Κιβώτιο: Aυτόματο CVT
Επιτάχυνση 0-100km/h: 9,7 sec
Τελική ταχύτητα: 200 km/h
Μεικτή κατανάλωση (δοκιμής): 8,7 l/100 km
Εκπομπές CO2: 145 gr/km
Βάρος: 1.695 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.815/1.840/1.605 mm
Απόσταση από το έδαφος: 213 mm
Χώρος αποσκευών: 512 lt
Τιμή: Aπό 51.900 ευρώ

διαβάστε περισσότερα εδώ : http://www.newsauto.gr/test-subaru-outback-2-0d-cvt/